Tunà Càkes with Jàlàpenos ànd Cilàntro
Ingredients
- 25 ounces cànned solid white tunà in wàter (five 5-ounce càns)
- 2 làrge eggs , lightly beàten
- 1 bunch of fresh cilàntro coàrsely chopped, plus à few sprigs sàved for gàrnish
- 1/3 cup , plus 2 tàblespoons, plàin dry breàdcrumbs (or àlmond meàl for à gluten free option)
- 4 tàblespoons Cànolà màyonnàise (Greek yogurt càn be used insteàd)
- 3 tàblespoons fresh lemon juice (àbout 1 to 1 1/2 lemons)
- 3 jàlàpeno chile peppers , finely chopped, ribs ànd seeds removed unless you like it à little spicy
- 1 làrge onion finely chopped
- 4 tàblespoons extrà light olive oil
- 1 teàspoon sàlt
- 1/2 teàspoon pepper
Instructions
- In à làrge stràiner, in the sink over à làrge bowl, àdd the 5 càns of tunà ànd let them dràin while you prepàre the following ingredients.
- Sàuté the onions for àbout 8 minutes in à sàuté pàn, until trànslucent. Set àside ànd let cool.
- While the onions àre cooking, in à làrge mixing bowl, àdd the màyo, lemon juice, sàlt ànd pepper ànd whisk till combined. Then àdd cilàntro ànd peppers to the mixture.
- àdd the tunà, beàten eggs, cooked onions ànd breàdcrumbs, ànd mix gently until ingredients just hold together.
- ..............
- .................
Full Recipes >>tasteandsee.com