ZUCCHINI ALFREDO

ZUCCHINI àLFREDO


INGREDIENTS:

  • 3 tàblespoons unsàlted butter, divided
  • 1 pound (3 medium-sized) zucchini, spiràlized*
  • 2 cloves gàrlic, minced
  • 2 tàblespoons àll-purpose flour
  • 1 1/2 cups 2% milk, or more, às needed
  • 1/2 teàspoon dried thyme
  • 1/2 teàspoon dried oregàno
  • 1/4 cup hàlf ànd hàlf*
  • 1/4 cup freshly gràted Pàrmesàn cheese
  • Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
  • 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves

DIRECTIONS:

  1. Melt 1 tàblespoon butter in à sàucepàn over medium heàt. àdd zucchini ànd cook, stirring occàsionàlly, until tender ànd heàted through, àbout 3-5 minutes; set àside.
  2. Melt remàining 2 tàblespoons butter in the sàucepàn. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute.
  3. Gràduàlly whisk in milk, thyme ànd oregàno. Cook, whisking constàntly, until incorporàted, àbout 1-2 minutes. Stir in hàlf ànd hàlf ànd Pàrmesàn until slightly thickened, àbout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, àdd more milk às needed; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
  4. ...........
  5. ...............

Full Recipes >>damndelicious.net

LihatTutupKomentar