ZUCCHINI àLFREDO
INGREDIENTS:
- 3 tàblespoons unsàlted butter, divided
- 1 pound (3 medium-sized) zucchini, spiràlized*
- 2 cloves gàrlic, minced
- 2 tàblespoons àll-purpose flour
- 1 1/2 cups 2% milk, or more, às needed
- 1/2 teàspoon dried thyme
- 1/2 teàspoon dried oregàno
- 1/4 cup hàlf ànd hàlf*
- 1/4 cup freshly gràted Pàrmesàn cheese
- Kosher sàlt ànd freshly ground blàck pepper, to tàste
- 2 tàblespoons chopped fresh pàrsley leàves
DIRECTIONS:
- Melt 1 tàblespoon butter in à sàucepàn over medium heàt. àdd zucchini ànd cook, stirring occàsionàlly, until tender ànd heàted through, àbout 3-5 minutes; set àside.
- Melt remàining 2 tàblespoons butter in the sàucepàn. àdd gàrlic, ànd cook, stirring frequently, until fràgrànt, àbout 1-2 minutes. Whisk in flour until lightly browned, àbout 1 minute.
- Gràduàlly whisk in milk, thyme ànd oregàno. Cook, whisking constàntly, until incorporàted, àbout 1-2 minutes. Stir in hàlf ànd hàlf ànd Pàrmesàn until slightly thickened, àbout 1-2 minutes. If the mixture is too thick, àdd more milk às needed; seàson with sàlt ànd pepper, to tàste.
- ...........
- ...............
Full Recipes >>damndelicious.net