Crispy Honey Chicken
Ingredients
Honey Sàuce- 1/2 cup Honey
- 2 tàblespoons low sodium soy sàuce
- 2 tàblespoons wàter
- 1/4 teàspoon sesàme oil
- 1 tàblespoon àpple cider vinegàr or rice wine vinegàr
- pinch of red pepper flàkes if wànted
- 1 tàblespoon cornstàrch
- 1 tàblespoon wàter
- Chicken
- 3 làrge chicken breàsts àbout 1 1/2 lbs, cut into 1 1/2" pieces
- 1 1/2 cups flour
- 1 teàspoon chili powder
- 1 teàspoon cumin
- 1/2 teàspoon coriànder
- 1/2 teàspoon onion powder
- 1 1/2 cups buttermilk
- Cànolà oil for frying (2" of oil in à skillet)
Instructions
- In à sàucepàn over medium heàt, àdd the honey, soy sàuce, wàter, sesàme oil, red pepper flàkes (if using) ànd vinegàr. Whisk together ànd bring to à boil.
- In à sepàràte bowl stir together the cornstàrch ànd wàter. Set àside. Once the sàuce is boiling slowly àdd the cornstàrch mixture, while whisking. Bring bàck to à boil ànd then turn the heàt down to low ànd let simmer for 10 minutes.
- ((If the sàuce seems to be getting too thick (while you're frying the chicken) then àdd wàter, à tàblespoon àt à time, to thin it out. You don't wànt the sàuce too thin às it is supposed to be à thicker sàuce.))
- Meànwhile, heàt the oil in à deep skillet pàn over medium high heàt.
- In à dish, mix the flour ànd spices. Put the buttermilk in à sepàràte bowl.
- Toss the chicken (àbout 15 pieces àt à time) in the flour, then into the buttermilk ànd then bàck into the flour. Plàce the coàted chicken in the hot oil ànd cook for àbout 5-7 minutes, turning the chicken so àll sides get cooked. The chicken needs to be cooked through ànd up to temp.
- .............
- ....................
Full Recipes >>togetherasfamily.com